Leo

Leo

Szef Kuchni
[Przepisów: 92]

Korzenne skórki z jabłek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Korzenne skórki z jabłek są idealną przystawką do pieczonych mięs, w smaku są pikantno-słodkie.

Korzenne skórki z jabłek

Składniki:

Korzenne skórki z jabłek

 

  • skórka z 1 jabłka
  • 1 łyżka stołowa miodu
  • 1 łyżka stołowa octu jabłkowego lub białego wina
  • 1 łyżka stołowa margaryny
  • imbir i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Korzenne skórki z jabłek
Skórkę z jabłek pokroić w drobne kawałeczki, dusić pod przykryciem na margarynie. Po kilku minutach dodać miód, ocet (wino), tarty imbir, tłuczony pieprz i dusić na małym ogniu i gotować do miękkości, żeby masa była gładka.