Sposób przygotowania:
Kostka bounty
Ciasto: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Dodajemy do tego żółtka, mąkę , kakao, proszek i cukier i miksujemy na jednolitą masę około 3 minuty. Wylewamy na blachę 25/25 lub okrągłą, wytłuszczoną i obsypaną bułką tartą. Wstawiamy na 25 min do nagranego piekarnika w 180 stopniach w systemie góra- dół Po upieczeniu lekko studzimy i nasączamy (ciepła woda z sokiem malinowym bądź herbata słodką). Masa: Robimy na mleku budyń z cukrem, wyjdzie lekko gęsty- do gotowego dodajemy wiórki i gotujemy aż zgęstnieje wszystko- około 15 minut, dodajemy margarynę i mieszamy około 5min. Lekko studzimy i wykładamy na biszkopt. Na wierzch wylewamy polewę czekoladową, studzimy i wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Najlepiej na noc.
kurka79
Biszkopt od nasączenia zrobił się ciemny czy dałaś kakao? Przekrawałaś biszkopt na pół i dwa razy przekładałaś? Ta ciemna masa w środku to polewa czekoladowa?????
kiad
Biszkopt jest kakaowy, a po nasączeniu wierzchnia warstwa pogłębiła kolor, bo zrobił się "mokry"
Biszkopt nie jest przekrawany, co widać na zdjęciu.
Masy w środku nie ma tylko kokosowa
Dla jasności, warstwy to: biszkopt -nasączony, na to masa kokosowa i polewa czekoladowa.Pozdrawiam