Sposób przygotowania:
Kostka brzoskwiniowo - truskawkowaETAP 1:
Jajka wbić do miski. Wsypać cukier i cukier waniliowy i zmiksować na jasny krem. Wsypać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodać olejek cytrynowy i wymieszać. Przelać na blachę o wymiarach 25 x 25cm wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok. 30 min. w temp. 180 stopni. Wystudzić i przekroić na 2 blaty.
Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w ok. 400 ml. gorącej wody. Gdy wystygną wymieszać je z serkiem brzoskwiniowym. Poczekać aż masa zacznie tężeć i wyłożyć połowę na biszkopt. Przykryć drugim blatem biszkoptu i wyłożyć resztę kremu. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 500 ml gorącej wody i wystudzić.
Zimną galaretkę wylać na ciasto. Ciasto wstawić do lodówki i schłodzić min. kilka godzin.