Sposób przygotowania:
Kostka kawowa z galaretką i truskawkamiETAP 1:
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę. Usztywnić cukrem. Ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku. Mąkę pomieszać z proszkiem do pieczenia i kawą inką. Połączyć delikatnie, używając szpatułki, z masa jajeczną. Tortownice wysmarować masłem. Przełożyć do tortownicy ciasto. Pieczenia 180 stopni - 25-30 minut. Ciasto wystudzić.
Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszać w jednej szklance mleka. 1/2 litra mleka zagotować z cukrem i masłem. Wlać mleko ze szklanki do gotującego się mleka. Podgrzewać i mieszać , aż masa zgęstnieje. Masę wylać na ciasto. Poukładać na wierzchu herbatniki. Wystudzić.
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Dodać konfitury i dokładnie wymieszać.
Tężejącą wyłożyć na wierzch ciasta. Pozostawić do całkowitego stężenia, najlepiej w lodówce na cała noc.
Smacznego.
gosiapiotrek23
ewaeu
gosia56