Sposób przygotowania:
Kostka z truskawką
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, następnie dodać żółtka, mąkę i cukier waniliowy i całość zmiksować do połączenia składników.
Ciasto rozsmarować na wyłożonej pergaminem blaszce o wymiarach 20×35 cm.
Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru i szczypty soli, dodać zmielone orzechy i czekoladę. Rozsmarować na cieście.
Truskawki umyć, osuszyć, obtoczyć w mące ziemniaczanej i powkładać z ciasto.
Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciasto rozsmarować na wyłożonej pergaminem blaszce o wymiarach 20×35 cm.
Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru i szczypty soli, dodać zmielone orzechy i czekoladę. Rozsmarować na cieście.
Truskawki umyć, osuszyć, obtoczyć w mące ziemniaczanej i powkładać z ciasto.
Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.