Sposób przygotowania:
Tarta z truskawkami i rabarbarem
Z maki, margaryny, cukru i żółtek zagnieść jednolite ciasto, rozwałkować i przełożyć do formy na tartę o średnicy 27 cm. Spód wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut, aż lekko się zezłoci.
Łodygi rabarbaru pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, podlać 1/3 szklanki wody i gotować na małym ogniu aż się rozpadnie. Do rabarbaru wlać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w 1/3 szklanki wody, całość mieszać przez 2-3 minuty aż mus zgęstnieje i wyłożyć go na podpieczony spód.
Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić i ułożyć na musie.
Białka ubić na sztywną pianę dodając partiami cukier. Do sztywnej piany dodać mąkę i ocet i wymieszać. Bezę wyłożyć na owoce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut.
Smacznego
Łodygi rabarbaru pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, podlać 1/3 szklanki wody i gotować na małym ogniu aż się rozpadnie. Do rabarbaru wlać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w 1/3 szklanki wody, całość mieszać przez 2-3 minuty aż mus zgęstnieje i wyłożyć go na podpieczony spód.
Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić i ułożyć na musie.
Białka ubić na sztywną pianę dodając partiami cukier. Do sztywnej piany dodać mąkę i ocet i wymieszać. Bezę wyłożyć na owoce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut.
Smacznego
CORAL
czarrna
Dziękuję :)