Sposób przygotowania:
Rolada truskawkowa
Białka jaj ubić na sztywno z cukrem , dodać żółtka i mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Masę wylać na blaszkę 45×30 cm i piec w temperaturze 180 stopni (10-15 minut). Ciepłego biszkopta przykryć ściereczką i zrolować.
Truskawki umyć i zmiksować blenderem. Wsypać cukier kryształ i gotować jeszcze przez 10 minut. Mus zdjąć z gazu, dodać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia, a następnie odstawić do wystygnięcia. Śmietanę kremówkę zmiksować na puch z cukrem pudrem, dodać serek i mus truskawkowy. Masą odstawić na chwilę do lodówki, żeby lekko stężała.
Biszkopta rozwinąć i posmarować masą. Wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby całkowicie stężała. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego
Truskawki umyć i zmiksować blenderem. Wsypać cukier kryształ i gotować jeszcze przez 10 minut. Mus zdjąć z gazu, dodać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia, a następnie odstawić do wystygnięcia. Śmietanę kremówkę zmiksować na puch z cukrem pudrem, dodać serek i mus truskawkowy. Masą odstawić na chwilę do lodówki, żeby lekko stężała.
Biszkopta rozwinąć i posmarować masą. Wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby całkowicie stężała. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego