Sposób przygotowania:
Biszkopt ze śmietaną i truskawkami
Białka jajek ubić na sztywna piane z cukrem, zmiksować z żółtkami i połączyć z mąka przesiana z proszkiem do pieczenia. Masę wylać na tortownicę o średnicy 26 dm i piec do suchego patyczka w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.
Ciepły biszkopt przekroić na 2 krążki, rozsmarować 1 kubeczek kwaśnej śmietany, ułożyć truskawki, posypać je 1 łyżką cukru i rozsmarować drugą śmietanę. Całość przykryć drugim krążkiem biszkopta i odstawić do lodówki do całkowitego wystudzenia.
Przed podaniem wierzch posypać resztą cukru pudru.
Smacznego
Ciepły biszkopt przekroić na 2 krążki, rozsmarować 1 kubeczek kwaśnej śmietany, ułożyć truskawki, posypać je 1 łyżką cukru i rozsmarować drugą śmietanę. Całość przykryć drugim krążkiem biszkopta i odstawić do lodówki do całkowitego wystudzenia.
Przed podaniem wierzch posypać resztą cukru pudru.
Smacznego