czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Biszkopt ze śmietaną i truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto biszkoptowe z truskawkami, sprawdzi się idealnie w ciepłe, letnie dni.

Biszkopt ze śmietaną i truskawkami

Składniki:

Biszkopt ze śmietaną i truskawkami

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt ze śmietaną i truskawkami
Białka jajek ubić na sztywna piane z cukrem, zmiksować z żółtkami i połączyć z mąka przesiana z proszkiem do pieczenia. Masę wylać na tortownicę o średnicy 26 dm i piec do suchego patyczka w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.

Ciepły biszkopt przekroić na 2 krążki, rozsmarować 1 kubeczek kwaśnej śmietany, ułożyć truskawki, posypać je 1 łyżką cukru i rozsmarować drugą śmietanę. Całość przykryć drugim krążkiem biszkopta i odstawić do lodówki do całkowitego wystudzenia.

Przed podaniem wierzch posypać resztą cukru pudru.

Smacznego