Sposób przygotowania:
Kolankowe carbonara
1) Makaron kolanka wrzucamy do osolonej, gotującej się wody i gotujemy na al dente i odcedzamy.
2) Makaron zostawiamy w garnku i dodajemy do niego śmietanę.
3) Mieszamy i dodajemy plasterki serka śmietankowego.
4) Następnie wsypujemy pieprz ognisty i majeranek, mieszamy i przekładamy do miski.
5) Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną patelnię, przyprawiamy pieprzem i podsmażamy.
6) Podsmażony boczek dodajemy do makaronu i mieszamy.
7) Na koniec posypujemy czosnkiem niedźwiedzim i możemy nakładać.
2) Makaron zostawiamy w garnku i dodajemy do niego śmietanę.
3) Mieszamy i dodajemy plasterki serka śmietankowego.
4) Następnie wsypujemy pieprz ognisty i majeranek, mieszamy i przekładamy do miski.
5) Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną patelnię, przyprawiamy pieprzem i podsmażamy.
6) Podsmażony boczek dodajemy do makaronu i mieszamy.
7) Na koniec posypujemy czosnkiem niedźwiedzim i możemy nakładać.