Sposób przygotowania:
Kotleciki brokuł - kalafior
Warzywa myję i dzielę różyczki, gotuje na parze na pół twardo. Odkładam do wystudzenia.
Następnie rozdrabniam w malakserze, przekładam do miski. Dodaję starte na tarce jajka , ugotowane wcześniej na twardo i ostudzone. Przyprawiam, wbijam całe świeże jajko. Wszystko mieszam, i dosypuje bułkę tartą, najpierw łyżkę , mieszam i jeśli masa jest zbyt rzadka to jeszcze dosypuję.
Z masy formuję kotleciki i obtaczam je w bułce tartej. Smażę na oleju do zrumienienia z obu stron.
Podaję z ziemniakami i tartymi buraczkami. Można podać jako dodatek do mięs i sosów.
Następnie rozdrabniam w malakserze, przekładam do miski. Dodaję starte na tarce jajka , ugotowane wcześniej na twardo i ostudzone. Przyprawiam, wbijam całe świeże jajko. Wszystko mieszam, i dosypuje bułkę tartą, najpierw łyżkę , mieszam i jeśli masa jest zbyt rzadka to jeszcze dosypuję.
Z masy formuję kotleciki i obtaczam je w bułce tartej. Smażę na oleju do zrumienienia z obu stron.
Podaję z ziemniakami i tartymi buraczkami. Można podać jako dodatek do mięs i sosów.