zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Kotleciki brokułowe

  • 15
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 16

Brokuły zamknięte w pysznych kotlecikach. Doskonały dodatek do mięsa, lub jako samodzielne danie.

Kotleciki brokułowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki brokułowe

 

  • 2 brokuły
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 jajka surowe
  • pęczek szczypiorku lub zielona cebulka
  • bułka tarta
  • maggi w płynie
  • pieprz mielony
  • sól ziołowa
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki brokułowe
Brokuły myję, dzielę na różyczki i gotuję. Następnie studzę i rozdrabniam . Przekładam do miski.



Jajka na twardo trę na tarce, wbijam 2 jajka świeże, dodaję posiekaną zieloną cebulkę i mieszam. Dodaję łyżkę-dwie bułki tartej, przyprawiam i wyrabiam masę, jak na mielone.



Formuję kotleciki, obtaczam w bułce i smażę na rozgrzanym oleju z obydwu stron na rumiano.

Takie kotleciki są  doskonałym dodatkiem do mięsa, lub  jako samodzielne danie. 
Kotleciki brokułowe
Brokuły myję, dzielę na różyczki i gotuję, następnie studzę i rozdrabniam .
Kotleciki brokułowe
Przekładam do miski. Jajka na twardo trę na tarce,
Kotleciki brokułowe
wbijam jajka świeże, dodaję posiekaną zieloną cebulkę i mieszam.
Kotleciki brokułowe
Formuję kotleciki, obtaczam w bułce i smażę na rozgrzanym oleju z obydwu stron na rumiano.