Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Pieczarki faszerowane mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne kotlety drobiowe ułożone na pieczarkach w chrupiącej panierce, to moja propozycja na obiad.

Pieczarki faszerowane mięsem

Składniki:

Pieczarki faszerowane mięsem

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane mięsem

ETAP 1:

Kotleciki drobiowe  w panierce Nuggetsy

1. Mięso kroimy bardzo drobno, wbijamy jajko, doprawiamy przyprawą gyros oraz solą.

2. Ogórki oraz paprykę kroimy bardzo drobno w kostkę i łączymy z mięsem.

3. Wsypujemy mąki, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.

ETAP 2:

Kotleciki drobiowe  w panierce Nuggetsy

4. Z grzybów usuwamy ogonki, myjemy i nakładamy farsz mięsny.

ETAP 3:

Kotleciki drobiowe  w panierce Nuggetsy

5. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w panierce do nuggetsów zmieszanej z proszek do sosu meksykańskiego, który znajduje się w opakowaniu.

6. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

ETAP 4:

7. Kotlety gotowe.

8. Smacznego.