Sposób przygotowania:
Kotleciki drobiowe z pieczarkami
Ryż dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Pieczarki oczyszczamy, drobno kroimy i podsmażamy na oleju.
Kapustę myjemy i drobno szatkujemy, również podsmażamy. Ser ścieramy na tarce.
Wszystkie składniki przekładamy do dużej miski, dodajemy mięso mielone , przyprawy i jajka. Dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na oleju.
Smacznego.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Pieczarki oczyszczamy, drobno kroimy i podsmażamy na oleju.
Kapustę myjemy i drobno szatkujemy, również podsmażamy. Ser ścieramy na tarce.
Wszystkie składniki przekładamy do dużej miski, dodajemy mięso mielone , przyprawy i jajka. Dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na oleju.
Smacznego.