Sposób przygotowania:
Kotleciki drobiowe z grzybami
mięso opłukałam i dobrze osuszyłam, pokroiłam w niedużą kostkę, m/w 1 cm. Cebulą obrałam, posiekałam a pieczarki po oczyszczeniu pokroiłam w kosteczkę. Na patelni rozgrzałam łyżkę oleju i wrzuciłam cebulą oraz pieczarki. Smażyłam na ostrym ogniu mieszając aż odparowała woda, przestudziłam. Podsmażone pieczarki dodałam do mięsa. Wbiłam jajka, dosypałam mąką ziemniaczaną, dodałam musztardę, majonez i przyprawy - dokładnie wszystko wymieszałam i odstawiłam na pół godziny żeby smaki się przegryzły. Na rozgrzaną patelnię z olejem nakładałam porcje masy wielkości 2 - 3 dużych łyżek i smażyłam z obu stron aż ładnie się zrumieniły. Po przysmażeniu z jednej strony i przewróceniu łopatką na drugą przykrywałam patelnię żeby kotleciki dobrze dosmażyły się w środku. Podałam z surówką.