Sposób przygotowania:
Kotleciki z cukinią
Cukinie obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać 1/2 łyżeczką soli. Wymieszać i odstawić.
Mięso pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z 1 łyżeczką soli, tymiankiem, chilli i pieprzem. Gdy cukinia puści sok odciskamy ją i dodajemy do mięsa oraz jajko i mąkę. Całość dokładnie mieszamy.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z masy formujemy kotleciki i układamy na blaszy.
Pieczemy ok 25-30 minut w temp 180stopni.
Mięso pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z 1 łyżeczką soli, tymiankiem, chilli i pieprzem. Gdy cukinia puści sok odciskamy ją i dodajemy do mięsa oraz jajko i mąkę. Całość dokładnie mieszamy.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z masy formujemy kotleciki i układamy na blaszy.
Pieczemy ok 25-30 minut w temp 180stopni.