Sposób przygotowania:
Pieczone kotleciki z niespodziankąETAP 1:

1. Mięso z szynki i kurczaka, cebulę, czosnek zmielić maszynką
do mielenia. Kajzerkę namoczyć w mleku. Do zmielonego mięsa dodać jajko, natkę, namoczoną bułkę i mannę, wyrobić na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem.
ETAP 2:

2. Panierka
Zmiksować w blenderze orzechy, dodać bułkę tartą i dokładnie wymieszać.
ETAP 3:

3. Na plaster szynki położyć plaster sera i zwinąć w rulon.
ETAP 4:

Ruloniki obłożyć mięsną masą, uformować podłużne kotleciki i obtoczyć w orzechowej panierce.
ETAP 5:

4. Kotleciki przełożyć żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut.