Kotleciki indycze

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 3

leciutkie smakowite kotleciki indycze

Kotleciki indycze

Składniki:

Kotleciki indycze

 

  • 4 kotlety z piersi indyczej po około125 gram każdy
  • sól,pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 50 gram masła
  • 5 łyżek wywaru drobiowego
  • 2 cytryny

Sposób przygotowania:

Kotleciki indycze
Surowe kotleciki delikatnie stłukłam na cienkie placki. Oprószyłam solą i pieprzem. Na patelni rozpuściłam masło, oliwę.Wrzuciłam kotleciki i smażyłam po 1,5 minuty z każdej strony. Przełożyłam na talerz.Na tą samą patelnię wlałam wywar,sok wyciśnięty z dwóch cytryn.Zmniejszyłam gaz na najmniejszy płomyk i ponownie włożyłam kotleciki.Podgrzewałam po 30 sekund z obu stron. Podawałam w sosie na gorąco.