malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Kotleciki jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pracuję w delegacji dlatego mam mało czasu na gotowanie, takie placuszki są szybkie i proste w wykonaniu i bardzo smaczne.

Kotleciki jajeczne

Składniki:

Kotleciki jajeczne

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki jajeczne
8 jaj gotujemy na twardo i drobno siekamy, cebule siekamy w kostkę dodajemy do jajek, wbijamy 2 jajka, dodajemy bułkę tartą, sól, pieprz i majeranek, wyrabiamy masę. Formujemy średnie placuszki i smażymy na złoto z dwóch stron. Następnie odsączamy na grubym papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy od razu.

Tagi:

tarta