Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Koperkowe kotleciki jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne kotleciki o lekko koperkowym smaku.Możemy podać na obiad z ziemniaczkami i ulubioną surówką.Pyszne.

Koperkowe kotleciki jajeczne

Składniki:

Koperkowe kotleciki jajeczne

 

Sposób przygotowania:

Koperkowe kotleciki jajeczne
Koperek myjemy,osuszamy i drobno siekamy. Bułkę dokładnie odciskamy. Jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach,dodajemy bułkę,koperek,wbijamy jajko i dokładnie mieszamy.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Jeżeli masa jest zbyt rzadka możemy dodać trochę bułki tartej Z masy jajecznej formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Następnie na rozgrzanym maśle smażymy kotleciki po kilka minut z każdej strony.Usmażone odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy najlepiej gorące. Przepis na około 8 sztuk.

Tagi:

jajko tarta jajka