joasiaant

joasiaant

Starszy Kucharz
[Przepisów: 50]

Kotleciki jajeczne

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Inna wersja kotletów dla wielbicieli jajek....

Kotleciki jajeczne

Składniki:

Kotleciki jajeczne

 

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 jajko surowe
  • 3 kopiaste łyżki mąki
  • sól i pieprz, jarzynka
  • ew. przyprawa do sałatek np. firmy Prymat lub Galeo
  • bułka tarta do obtoczenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki jajeczne
6 jajek ugotować na twardo, obrać ze skorupki. Zmielić albo bardzo drobno zetrzeć jaka, dodać jedno surowe, mąkę i przyprawy. Formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na tłuszczu na złoty kolor. Kotlety podawać np. z ziemniakami i sałatką z ogórków.