eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1771]

Kotleciki makaronowe Eli

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 23

Pyszne kotleciki makaronowo -mięsne.

Kotleciki makaronowe Eli

Składniki:

Kotleciki makaronowe Eli

 

  • 2 szklanki ugotowanego makaronu nitki
  • 1 mała pojedyncza pierś kurczaka-ugotowana
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 pęczka koperku
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
  • 2 pełne łyżki bułki tartej
  • sól,pieprz

 

  • bułka tarta do obtaczania kotlecików
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki makaronowe Eli
Pierś kurczaka drobno pokroić.Natkę i koperek posiekać.Do miski z makaronem,dodać zieleninę,kurczaka,jajka,czosnek granulowany,paprykę w proszku,bułkę tartą,sól i pieprz do smaku.Wszystko razem wymieszać,formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej,smażyć kotleciki z obu stron na rumiano.Smacznego!