mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Kotleciki mielone z jajkiem Mariel

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Starajcie się nie używać gotowych mięs mielonych

Kotleciki mielone z jajkiem Mariel Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotleciki mielone z jajkiem Mariel

 

  • 1/2 kg łopatki
  • 1 szt. cebula biała,
  • 3 ząbki czosnek,
  • 6 szt jajka,
  • 1 szt. bułka namoczona w wodzie,
  • bułka tarta pikantna Prymat
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki mielone z jajkiem Mariel
Jajka 5 szt. myjemy i gotujemy na twardo około 8 minut. Mięso z łopatki mielimy w maszynce do mięsa .Bułkę namaczamy i gdy rozmięknie , wyciskamy i dodajemy do mięsa również dodajemy jajko surowe i przyprawy.Cebulę obieramy , ścieramy na drobnej tarce , czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę , jedno i drugie dodajemy do mięsa , dobrze wyrabiamy , tak by wszystkie składniki się ze sobą połączyły. Ugotowane jajka schładzamy i obieramy ze skorupek , przekrawamy na pół .z Z mięsa formujemy placuszki wkładamy do środka połówkę jajka i formujemy kulki , obtaczamy w pikantnej bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron na rumiany kolor
Kotleciki mielone z jajkiem Mariel
ciasto z mięsa dokładnie wyrabiamy tak by składniki dobrze się ze sobą połączyły
Kotleciki mielone z jajkiem Mariel
z mięsa formujemy placuszki i wkładamy do środka jajko

Tagi:

jajko tarta jajka