WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Kotleciki mielone z musztardą i mielonym lnem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Małe kotleciki z mięsa mielonego, z dodatkiem musztardy delikatesowej i mielonego lnu, dobrze przyprawione.

Kotleciki mielone z musztardą i mielonym lnem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki mielone z musztardą i mielonym lnem

 

  • 400 g szynki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka musztardy delikatesowej
  • 1 łyżeczka mielonego lnu
  • 1 łyżeczka kaszy manny
  • Sól, pieprz do smaku
  • 0,5 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
  • 0,5 łyżeczki majeranku
  • Szczypta ostrej papryki w proszku
  • Mąka do panierowania
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki mielone z musztardą i mielonym lnem

ETAP 1:

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Przesmażyć na oleju. Wymieszać ze szczyptą soli i pieprzu oraz z majerankiem. Przestudzić. Mięso pokroić na kawałki. Zmielić razem z cebulą w maszynce do mięsa. Dodać jajko, musztardę, kaszę manną oraz przyprawy: sól, pieprz, paprykę, przyprawę do mięsa. Wymieszać ręką na jednolitą masę mięsną.

Z masy formować małe kotleciki i panierowac je w mące. Następnie smażyć na oleju z obu stron.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Kotleciki mielone z musztardą i mielonym lnem
Uformowane kotleciki wyłożone na patelnię na gorący olej
Kotleciki mielone z musztardą i mielonym lnem
Mielony len dodany do składników na kotleciki
Kotleciki mielone z musztardą i mielonym lnem
Musztarda i przyprawy dodane do mięsa mielonego
Kotleciki mielone z musztardą i mielonym lnem
Mięso z szynki zmielone razem z usmażona cebulą