Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z dorsza
Odmrożone filety z dorsza, cebulę pokroić na kawałki, włożyć do pojemnika rozdrabniacza, wbić jajko , wszystko dokładnie zmiksować, wyłożyć do miski.
Wsypać kucharka, mielony pieprz czarny, bułkę tartą, posiekany koperek, dodać gęstą śmietanę i ręką dokładnie wyrobić.
Na rozgrzanej patelni i smalcu smażyć kotlety mielone na rumiano z każdej strony, następnie pod przykryciem dusić na średnim ogniu z 7 minut, bez przykrycia na większym ogniu do odparowania wody.
Wsypać kucharka, mielony pieprz czarny, bułkę tartą, posiekany koperek, dodać gęstą śmietanę i ręką dokładnie wyrobić.
Na rozgrzanej patelni i smalcu smażyć kotlety mielone na rumiano z każdej strony, następnie pod przykryciem dusić na średnim ogniu z 7 minut, bez przykrycia na większym ogniu do odparowania wody.
![Kotlety mielone z dorsza Kotlety mielone z dorsza](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-mielone-z-dorsza-543664.jpg)
![Kotlety mielone z dorsza Kotlety mielone z dorsza](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-mielone-z-dorsza-543665.jpg)
![Kotlety mielone z dorsza Kotlety mielone z dorsza](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-mielone-z-dorsza-543666.jpg)
![Kotlety mielone z dorsza Kotlety mielone z dorsza](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-mielone-z-dorsza-543667.jpg)