Sposób przygotowania:
Leczo z indykiem
1. Cebulę posiekałam, czosnek rozgniotłam i pokroiłam w drobną kostkę.
2. Cukinię obrałam, papryki oczyściłam i wszystkie warzywa pokroiłam w średniej wielkości kostkę.
3. Olej rozgrzałam, najpierw podsmażyłam cebulkę i czosnek, a potem wrzuciłam resztę warzyw i smażyłam przez chwilę.
4. W tym czasie pokroiłam w kostkę pierś z indyka i dorzuciłam do warzyw. Wymieszałam i dalej smażyłam, aż mięso zmieni kolor.
5. Dodałam krojone pomidory, pastę chili i pozostałe przyprawy i dusiłam pod przykryciem około 30 minut.
6. Leczo można zjeść samo, z chlebem lub z ziemniakami.
2. Cukinię obrałam, papryki oczyściłam i wszystkie warzywa pokroiłam w średniej wielkości kostkę.
3. Olej rozgrzałam, najpierw podsmażyłam cebulkę i czosnek, a potem wrzuciłam resztę warzyw i smażyłam przez chwilę.
4. W tym czasie pokroiłam w kostkę pierś z indyka i dorzuciłam do warzyw. Wymieszałam i dalej smażyłam, aż mięso zmieni kolor.
5. Dodałam krojone pomidory, pastę chili i pozostałe przyprawy i dusiłam pod przykryciem około 30 minut.
6. Leczo można zjeść samo, z chlebem lub z ziemniakami.