Sposób przygotowania:
Kotleciki z buraczkiem w sezamie i słonecznikuETAP 1:
1. Panierka
Wymieszać ze sobą wszystkie składniki panierki.
ETAP 2:
2. Ugotowane buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Mięso, cebulę i czosnek zmielić maszynką do mielenia, przełożyć do dużej miski.
ETAP 3:
Następnie dodać pokruszoną fetę, jajko, starte buraki, natkę, bułkę tartą, kaszę mannę. Dokładnie wymieszać, doprawić pieprzem i ewentualnie solą (ser feta jest dość słony).
ETAP 4:
Z przygotowanej masy mięsnej uformować kotleciki, obtoczyć w panierce a następnie obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju. Obsmażone kotleciki przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.
SylaUla