aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Piersi nadziewane pieczarkami i serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ulubione kotleciki faszerowane mojego męża. Łatwe i szybkie do zrobienia na niedzielny obiad.

Piersi nadziewane pieczarkami i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piersi nadziewane pieczarkami i serem

 

Sposób przygotowania:

Piersi nadziewane pieczarkami i serem
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy. Przekrawamy wzdłuż na pół i rozbijamy dosyć mocno, żeby piersi były cienkie. Następnie posypujemy solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka i czosnkiem granulowanym. Używam takiej kompozycji przypraw, gdyż lubimywyraźny, pikantny smak kotletów. Można też użyć samej soli i pieprzu, wówczas będą delikatniejsze. Przyprawione kotlety odstawiamy na 15 minut do lodówki. Obieramy pieczarki i kroimy w cienkie plasterki. Nie smażymy, wówczas sok który puszczą zostanie wewnątrz roladek. Na piersiach układamy plasterki pieczarek i plasterki żółtego sera. Zwijamy w roladki i sklejamy brzegi, żeby nadzienie nie wypłynęło. Obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy na nim roladki z każdej strony na rumiano. Idealne jako dodatek do niedzielnego drugiego dania.
Piersi nadziewane pieczarkami i serem
Na przyprawionych piersiach układamy plasterki pieczarek i sera żółtego.
Piersi nadziewane pieczarkami i serem
Piersi zwijamy w roladki, uważając żeby nie rozerwały się.
Piersi nadziewane pieczarkami i serem
Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.
Piersi nadziewane pieczarkami i serem
Smażymy z każdej strony na gorącym oleju.