Sposób przygotowania:
Piersi nadziewane pieczarkami i serem
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy. Przekrawamy wzdłuż na pół i rozbijamy dosyć mocno, żeby piersi były cienkie. Następnie posypujemy solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka i czosnkiem granulowanym. Używam takiej kompozycji przypraw, gdyż lubimywyraźny, pikantny smak kotletów. Można też użyć samej soli i pieprzu, wówczas będą delikatniejsze. Przyprawione kotlety odstawiamy na 15 minut do lodówki. Obieramy pieczarki i kroimy w cienkie plasterki. Nie smażymy, wówczas sok który puszczą zostanie wewnątrz roladek. Na piersiach układamy plasterki pieczarek i plasterki żółtego sera. Zwijamy w roladki i sklejamy brzegi, żeby nadzienie nie wypłynęło. Obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy na nim roladki z każdej strony na rumiano. Idealne jako dodatek do niedzielnego drugiego dania.
zewa