Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki mielone z serem feta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kotleciki nadziewane serem feta efektownie wyglądają i są bardzo smaczne. Podawać z ziemniakami i surówką.

Kotleciki mielone z serem feta

Składniki:

Kotleciki mielone z serem feta

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki mielone z serem feta
Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Mielone mięso włożyć do miski, dodać posiekaną cebulę, starty ser, odciśniętą bułkę, jajko. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Fetę pokroić w kostkę. Z mięsa formować kotleciki, do każdego włożyć po kostce sera fety. Wkładać na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć z obu stron na rumiano.