beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Kotlety nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne kotleciki na obiadek:):):):)

Kotlety nadziewane

Składniki:

Kotlety nadziewane

 

Sposób przygotowania:

Kotlety nadziewane
Pieczarki myjemy (jeśli potrzeba obieramy) i kroimy w plasterki. Następnie odparowujemy na patelni i lekko podsmażamy na maśle. Zostawiamy do wystygnięcia. Dodajemy łyżkę tartej bułki i drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie dodajemy ser i mieszamy. Kotlety przekrawamy na pół, nie docinając do końca, tak by powstała kieszeń. Oprószamy solą i pieprzem. Rozkładamy kotleta na ile można i rozbijamy lekko tłuczkiem (można przez folię). Kieszeń napełniamy farszem i spinamy wykałaczką. Panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na małym ogniu do zrumienienia.