Sposób przygotowania:
Kotleciki ryżowe z serem żółtym
Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Ser żółty zetrzeć na tarce, połączyć z jeszcze ciepłym ryżem.
Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Uformować średniej wielkości kotleciki. Jajko roztrzepać. Kotleciki obtoczyć najpierw w jajku, a potem w bułce tartej.
Usmażyć na rumiano na oleju. Kotleciki dobrze smakują z kotletem mielonym i surówką.
Podawać od razu po usmażeniu.
Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Uformować średniej wielkości kotleciki. Jajko roztrzepać. Kotleciki obtoczyć najpierw w jajku, a potem w bułce tartej.
Usmażyć na rumiano na oleju. Kotleciki dobrze smakują z kotletem mielonym i surówką.
Podawać od razu po usmażeniu.