Sposób przygotowania:
Kotlety ryżowe z sosem pomidorowym
Ryż ugotować w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Pieczarki pokroić i usmażyć na maśle. Przyprawić solą, pieprzem kolorowym i papryką słodką. Wlać wino, a po chwili przecier pomidorowy oraz bulion zaciągnięty mąką. Dodać śmietankę i dusić, aż sos zgęstnieje. Kiedy sos będzie się redukował można przygotować kotleciki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Dodać do ugotowanego ryżu wraz z pokrojonymi w plasterki korniszonami. Wbić jajko i dokładnie wszystko wymieszać przyprawiając solą i pieprzem. Formować kotlety i smażyć no oleju z dwóch stron do zrumienienia. Podawać z sosem. Smacznego!
Sylwia1977
Mniam1
Czerwone wino na pewno zmieni smak sosu, jest "cięższe". Byłabym jednak za białym albo różowym. Ale jak nie masz to myślę, że czerwone też będzie. Jak zrobisz to napisz jak wyszło, bo jestem ciekawa, czy to na kolor sosu też nie wpłynie :)