Sposób przygotowania:
Kotleciki ryżowo-jajeczne
Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Jeżeli nie mamy wcześniej ugotowanych jajek gotujemy je na twardo. Pieczarki i cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Jajka siekamy na małe kawałeczki. Wszystkie składniki (ryż, cebulę, ugotowane jajka, pieczarki) mieszamy ze sobą. Dodajemy surowe jajka, bułkę tartą, keczup i przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy i formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
![Kotleciki ryżowo-jajeczne Kotleciki ryżowo-jajeczne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-ryzowo-jajeczne-308625.jpg)
![Kotleciki ryżowo-jajeczne Kotleciki ryżowo-jajeczne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-ryzowo-jajeczne-308626.jpg)
![Kotleciki ryżowo-jajeczne Kotleciki ryżowo-jajeczne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-ryzowo-jajeczne-308627.jpg)
![Kotleciki ryżowo-jajeczne Kotleciki ryżowo-jajeczne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-ryzowo-jajeczne-308628.jpg)