VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Kotleciki ryżowo-jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczne i delikatne kotleciki z ryżu jajek i pieczarek. Mylące, ponieważ wyglądają jak tradycyjne mielone.

Kotleciki ryżowo-jajeczne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki ryżowo-jajeczne

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki ryżowo-jajeczne
Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Jeżeli nie mamy wcześniej ugotowanych jajek gotujemy je na twardo. Pieczarki i cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Jajka siekamy na małe kawałeczki. Wszystkie składniki (ryż, cebulę, ugotowane jajka, pieczarki) mieszamy ze sobą. Dodajemy surowe jajka, bułkę tartą, keczup i przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy i formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
Kotleciki ryżowo-jajeczne
Etap 1 Cebulkę kroimy w bardzo drobna kosteczkę
Kotleciki ryżowo-jajeczne
Etap 2 Pieczarki siekamy w bardzo drobną kosteczkę
Kotleciki ryżowo-jajeczne
Etap 3 Wszystkie składniki mieszamy ze sobą
Kotleciki ryżowo-jajeczne
Etap 4 Formujemy kotleciki i smażymy na patelni na rumiano