Sposób przygotowania:
Kotleciki ryżowo-jajeczne
200 gram ryżu czyli dwie torebki gotujemy według wskazań na opakowaniu na bulionie lub rosole. Odcedzamy i przesypujemy do dużej miski.
Na patelni rozgrzewamy masło, cebulę siekamy, i wrzucamy na patelnię, dusimy. Pieczarki czyścimy, siekamy i dusimy razem z cebulą. Dodajemy szczyptę pieprzu. Parówki kroimy w drobną kostkę, przesypujemy do miski, posypujemy przyprawą do gyrosa, mieszamy, i dorzucamy do duszącej się cebuli z pieczarkami. Jajka obieramy ze skorupek. Przepuszczamy przez sito do patelni gdzie duszą się pozostałe składniki, dodajemy przecier, sól, mieszamy, chwile dusimy, i zdejmujemy z ognia.
Zawartośc patelni przesypujemy do miski z ryżem. Wszystko ze sobą mieszamy, i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Dodajemy łyżkę mąki ziemniaczanej i jedno surowe jajko. Mieszamy. Zaczynamy formować małe kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej, i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Na patelni rozgrzewamy masło, cebulę siekamy, i wrzucamy na patelnię, dusimy. Pieczarki czyścimy, siekamy i dusimy razem z cebulą. Dodajemy szczyptę pieprzu. Parówki kroimy w drobną kostkę, przesypujemy do miski, posypujemy przyprawą do gyrosa, mieszamy, i dorzucamy do duszącej się cebuli z pieczarkami. Jajka obieramy ze skorupek. Przepuszczamy przez sito do patelni gdzie duszą się pozostałe składniki, dodajemy przecier, sól, mieszamy, chwile dusimy, i zdejmujemy z ognia.
Zawartośc patelni przesypujemy do miski z ryżem. Wszystko ze sobą mieszamy, i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Dodajemy łyżkę mąki ziemniaczanej i jedno surowe jajko. Mieszamy. Zaczynamy formować małe kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej, i podsmażamy na rozgrzanym oleju.