Sposób przygotowania:
Kotleciki z brokuła z dodatkiem kaszy jaglanej
Kaszę jaglaną opłukać i ugotować w lekko posolonej wodzie. Brokuł podzielić na różyczki i opłukać, przełożyć do naczynia do gotowania na parze i ugotować al dente.
Ugotowany brokuł zmiksować, dodać do kaszy jaglanej, wymieszać. Przyprawić pieprzem solą czosnkową, ziołami, dodać jajko, ząbek czosnku przepuszczony przez praskę, łyżkę bułki tartej.
Wymieszać, formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej.
Układać w naczyniu do gotowania na parze i ugotować na parze około 8- 10 minut.
Ugotowany brokuł zmiksować, dodać do kaszy jaglanej, wymieszać. Przyprawić pieprzem solą czosnkową, ziołami, dodać jajko, ząbek czosnku przepuszczony przez praskę, łyżkę bułki tartej.
Wymieszać, formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej.
Układać w naczyniu do gotowania na parze i ugotować na parze około 8- 10 minut.