Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z brokułem
Brokuła podzielić na różyczki i ugotować we wrzątku z dodatkiem cukru i soli. Brokuł musi być miękki, prawie się rozpadać.
Ugotowanego brokuła dobrze osączyć i wystudzić. Następnie brokuła przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Dodać mięso mielone, odciśniętą bułkę i jajko. Masę dokładnie wyrobić, do smaku doprawić solą i pieprzem.
Z masy uformować kotlety, u mnie wyszło 10 sztuk. Panierować w bułce tartej.
Smażyć na ciemnozłoty kolor z obu stron. Podawać w ulubionymi dodatkami.
Smaczne na ciepło i na zimno.
Ugotowanego brokuła dobrze osączyć i wystudzić. Następnie brokuła przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Dodać mięso mielone, odciśniętą bułkę i jajko. Masę dokładnie wyrobić, do smaku doprawić solą i pieprzem.
Z masy uformować kotlety, u mnie wyszło 10 sztuk. Panierować w bułce tartej.
Smażyć na ciemnozłoty kolor z obu stron. Podawać w ulubionymi dodatkami.
Smaczne na ciepło i na zimno.