izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Kotleciki z buraczków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Smaczny, oryginalny dodatek do różnego rodzaju mięs.

Kotleciki z buraczków

Składniki:

Kotleciki z buraczków

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z buraczków
Buraczki umyj, obierz, pokrój w plastry o grubości 1 cm. Ugotuj w wodzie z dodatkiem octu. Buraczki odcedź i ostudź. Plastry buraczków panieruj najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku i na końcu w płatkach owsianych. Usmaż z obu stron. Dip orzechowy: Orzechy posiekaj, wymieszaj z jogurtem i oliwą. Przypraw solą i pieprzem. Usmażone buraczki podawaj na gorąco z dipem orzechowym.

Tagi:

jajko jajka