Sposób przygotowania:
Kotleciki z ciecierzycy i kurczaka :
Obrać ugotowane mięso ze skórek, chrząstek, kości i zmielić lub rozdrobnić w malakserze razem z odsączoną ciecierzycą . Dodać jajko, natkę , mini kostki ( cebulową i czosnkową ). Wyrobić i doprawić do smaku pieprzem .
Formować małe owalne kotleciki ( ok 8 sztuk ) i panierować w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej ( sporo tak by kotleciki były zanurzone do połowy )- dodać masło . Na wrzący tłuszcz układać kotleciki i smażyć na rumiano z obu stron .
Podawać jako danie obiadowe same z sosem ( jaki kto lubi - koperkowy, grzybowy, pomidorowy ) , z ziemniakami lub na zimno z dipami .
Formować małe owalne kotleciki ( ok 8 sztuk ) i panierować w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej ( sporo tak by kotleciki były zanurzone do połowy )- dodać masło . Na wrzący tłuszcz układać kotleciki i smażyć na rumiano z obu stron .
Podawać jako danie obiadowe same z sosem ( jaki kto lubi - koperkowy, grzybowy, pomidorowy ) , z ziemniakami lub na zimno z dipami .
cherry