Sposób przygotowania:
Kotleciki z cieciorki i kaszy jaglanej
Dzień wcześniej płuczemy ziarna ciecierzycy, zalewamy świeżą wodą i moczymy całą noc. Na następny dzień gotujemy do miękkości w nieosolonej wodzie (około 40 minut), odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia.
Na patelnię wlewamy oliwę i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie przekładamy do miseczki.
Kaszę jaglaną płuczemy i wsypujemy na rozgrzaną patelnię, chwilę prażymy, następnie wlewamy wodę i gotujemy, aż kasza wchłonie całą wodę – odstawiamy do ostygnięcia.
Cieciorkę, kaszę i cebulę mieszamy, blendujemy na gładką masę i doprawiamy.
Z przygotowanej masy formujemy kotleciki, panierujemy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w 180 stopniach C około 15 - 20 minut
Podałam z pieczonymi szparagami i sosem z awokado.
Smacznego :)
Na patelnię wlewamy oliwę i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie przekładamy do miseczki.
Kaszę jaglaną płuczemy i wsypujemy na rozgrzaną patelnię, chwilę prażymy, następnie wlewamy wodę i gotujemy, aż kasza wchłonie całą wodę – odstawiamy do ostygnięcia.
Cieciorkę, kaszę i cebulę mieszamy, blendujemy na gładką masę i doprawiamy.
Z przygotowanej masy formujemy kotleciki, panierujemy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w 180 stopniach C około 15 - 20 minut
Podałam z pieczonymi szparagami i sosem z awokado.
Smacznego :)