Sposób przygotowania:
Kotlety z kurek z ciecierzycą
Ciecierzycę zalać wodą i zostawić na noc. Następnie zmienić wodę i ugotować do miękkości. Odlać wodę po ugotowaniu przez sito.
Kurki oczyścić i dokładnie wypłukać. Obgotować przez około 15 minut. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na tłuzsczu.
Ugotowaną ciecierzycę i kurki ostudzić. Zmielić w maszynce do mięsa. Dodać jajka, pokrojoną natkę pietruszki, sól i pieprz. Wymieszać.
Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć kotlety z obu stron na rumiano.
Kurki oczyścić i dokładnie wypłukać. Obgotować przez około 15 minut. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na tłuzsczu.
Ugotowaną ciecierzycę i kurki ostudzić. Zmielić w maszynce do mięsa. Dodać jajka, pokrojoną natkę pietruszki, sól i pieprz. Wymieszać.
Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć kotlety z obu stron na rumiano.
lukrowanepierniczki
Stenka
Dziękuję
Czekoladka 2