Sposób przygotowania:
Kotlety z ciecierzycy ze szpinakiem
Ciecierzycę zalać zimną wodą i odstawić na noc. Następnie zmienić wodę i gotować około 1 godzinę na wolnym ogniu. Ugotowaną do miękkości ciecierzycę osączyć na sicie. Świezy szpinak przebrać, opłukać i obgotować. Zblendować ciecierzycę ze szpinakiem.
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i bardzo drobno posiekać. Wymieszać wszystkie składniki i uformować dowolnej wielkości kotlety.
Obtoczyć w panierce, u mnie obtoczone w sezamie. Kotlety usmażyć na maśle klarowanym lekko podpiekając z obu stron.
Wszystkie składniki były gotowane więc wystarczy krótkie obsmażenie.
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i bardzo drobno posiekać. Wymieszać wszystkie składniki i uformować dowolnej wielkości kotlety.
Obtoczyć w panierce, u mnie obtoczone w sezamie. Kotlety usmażyć na maśle klarowanym lekko podpiekając z obu stron.
Wszystkie składniki były gotowane więc wystarczy krótkie obsmażenie.
lukrowanepierniczki
Stenka
Czekoladka 2
ciasteczka