Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Kotlety z ciecierzycy ze szpinakiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonały zamiennik zwykłych kotletów dla wegetarian i wegan. Smaczne i zdrowe danie obiadowe i na kolację.

Kotlety z ciecierzycy ze szpinakiem Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Kotlety z ciecierzycy ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z ciecierzycy ze szpinakiem
Ciecierzycę zalać zimną wodą i odstawić na noc. Następnie zmienić wodę i gotować około 1 godzinę na wolnym ogniu. Ugotowaną do miękkości ciecierzycę osączyć na sicie. Świezy szpinak przebrać, opłukać i obgotować. Zblendować ciecierzycę ze szpinakiem.

Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i bardzo drobno posiekać. Wymieszać wszystkie składniki i uformować dowolnej wielkości kotlety.

Obtoczyć w panierce, u mnie obtoczone w sezamie. Kotlety usmażyć na maśle klarowanym lekko podpiekając z obu stron.

Wszystkie składniki były gotowane więc wystarczy krótkie obsmażenie.
Kotlety z ciecierzycy ze szpinakiem
Cicierzycę należy zalać zimną wodą i namoczyć
Kotlety z ciecierzycy ze szpinakiem
Pougotowaniu ciecierzycę należy osaczyć z wody.
Kotlety z ciecierzycy ze szpinakiem
Ugotowaną ciecierzycę zblendować z obgotowanym szpinakiem
Kotlety z ciecierzycy ze szpinakiem
Wymieszać wszystkie skłądniki z ulubionymi przyprawami
Kotlety z ciecierzycy ze szpinakiem
Uformować dowolnej wielkości kotlety
Kotlety z ciecierzycy ze szpinakiem
Kotlety obsmązyć z obu stron na tłuszczu

Tagi:

dania