Sposób przygotowania:
Kotleciki z dorsza 2
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na złoto na łyżeczce oliwy - odstawiamy do ostygnięcia.
Chleb zalewamy mlekiem i odstawiamy do nasiąknięcia, następnie wyciskamy i rozdrabniamy w blenderze - przesypujemy do miski.
Filety myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w plasterki. Rybę z cebulą rozdrabniamy w blenderze lub mielimy - przekładamy do miski z chlebem.
Następnie dodajemy jajo, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek i wszystkie przyprawy - dobrze wyrabiamy.
Masę dzielimy na 6 części i formujemy kotleciki, następnie panierujemy w bułce wymieszanej z przyprawami i smażymy na złoto.
Podałam z młodymi ziemniaczkami i mizerią.
Smacznego :)
Chleb zalewamy mlekiem i odstawiamy do nasiąknięcia, następnie wyciskamy i rozdrabniamy w blenderze - przesypujemy do miski.
Filety myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w plasterki. Rybę z cebulą rozdrabniamy w blenderze lub mielimy - przekładamy do miski z chlebem.
Następnie dodajemy jajo, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek i wszystkie przyprawy - dobrze wyrabiamy.
Masę dzielimy na 6 części i formujemy kotleciki, następnie panierujemy w bułce wymieszanej z przyprawami i smażymy na złoto.
Podałam z młodymi ziemniaczkami i mizerią.
Smacznego :)