alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Kotleciki z fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne bezmięsne kotleciki idealne na piątkowy obiad i nie tylko. Są łatwe w przygotowaniu, nie rozpadają się podczas smażenia. Idealne :)

Kotleciki z fasoli

Składniki:

Kotleciki z fasoli

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z fasoli
Fasolę odcedzamy i rozdrabniamy blenderem. Cebulę i pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy, a następnie podsmażamy na łyżce oleju. Przekładamy do fasoli. Następnie wbijamy jajko, dodajemy mąkę i przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej.Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy z obu stron na piękny złoty kolor.

Tagi:

tarta fasola