Sposób przygotowania:
Kotleciki z fasoli mungETAP 1
Fasole namaczamy na noc.
ETAP 2
Następnego dnia gotujemy ją około 15-20 minut. Fasole solimy dopiero pod koniec gotowania. Gotową odcedzamy i pozostawiamy do przestygnięcia.
Przestudzoną fasolę miksujemy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pietruszkę drobno siekamy.
ETAP 3
Do fasoli dodajemy przygotowaną cebulę, pietuszkę oraz jajka, majeranek, bułkę tartą i mąkę.
ETAP 4
Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Z przygotowanej masy formujemy zgrabne kotleciki. Uformowane obtaczamy z mące razowej.
ETAP 5
Na patelni rozgrzewamy olej. Kotleciki smażymy z dwóch stron do lekkiego zrumienienia. Gotowe odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.