Sposób przygotowania:
Wegetariańskie kotleciki z czarnej fasoli
Czarną fasolę włożyłam do miski i zalałam wodą na całą noc. Następnego dnia przepłukałam wodą i gotowałam w garnku (w nowej wodzie) przez około godzinę. Wtedy była już miękka. Ziemniaki ugotowała w lekko osolonej wodzie do miękkości. Najpierw włożyłam ziemniaki do blendera i zmiksowałam. Potem dodałam też fasolę, bazylię, masło i przyprawy do ziemniaków. Zmiksowałam całość. Dodałam do całość bułkę tartą, zmiksowałam. Dokładam jeszcze do masy ziarna słonecznika, wymieszałam je łyżką. Z masy ulepiłam płaskie kuleczki. Obtoczyłam potem każdą z osobna w bułce tartej. Rozgrzałam olej na patelni. Usmażyłam z obu stron. Ja podaję podaję z pastą chili dla kontrastu do delikatnych kotlecików