Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Kotleciki z jajek

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszne kotleciki, można podawać zamiast klasycznych kotletów mielonych

Kotleciki z jajek

Składniki:

Kotleciki z jajek

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z jajek
Pieczarki i ugotowane na twardo 8 jajek posiekać. Na tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę. Składniki połączyć , dodać 2 surowe jajka, koperek, przyprawy, wyrobić na jednolitą masę.Gdy masa będzie zbyt ścisła, można dodać łyżkę śmietany. Uformować 8 kotlecików, panierować w bułce, dociskając, by bułka dobrze przylgnęła do masy. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Kotleciki podawać na gorąco z ziemniakami posypanymi koperkiem.

Tagi:

jajko tarta jajka