Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Kotleciki z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Kotleciki z kiszonej kapusty

Kotleciki z kiszonej kapusty

Składniki:

Kotleciki z kiszonej kapusty

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z kiszonej kapusty
Aby przygotować pyszne kotleciki z kiszonej kapusty należy kapustę dusić przez około 15 minut z odrobiną wody. Ziemniaki zmiażdżyć.  Cebulę zeszklić na oleju, dodać odciśniętą kapustę i chwilę razem podsmażyć. Następnie dodać ziemniaki, jajka oraz tyle mąki aby dało się z masy uformować kotlety. Przyprawić ciasto solą i pieprzem. Formować kotleciki i smażyć na oleju na złoty kolor.