Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Kotleciki z kurczakiem i fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotleciki z kurczakiem i fasolką szparagową - są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealne na obiad.

Kotleciki z kurczakiem i fasolką szparagową

Składniki:

Kotleciki z kurczakiem i fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z kurczakiem i fasolką szparagową
1. Fasolkę gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę kroję na mniejsze kawałki. Filet z piersi kurczaka kroję w mała kostkę. Cebulę obieram i kroję w drobną kosteczkę.

2. Do miski przekładam mięso, fasolkę i cebulę. Dodaję jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie łączę wszystkie składniki.

3. Z masy formuję owalne kotleciki. Na patelni z olejem smażę kotlety na rumiano z dwóch stron. Podaję z surówką.

Tagi:

danie mięso