Sposób przygotowania:
Kotlet schabowy pod kołderką
Najpierw przygotować warzywa. Kroimy w kostkę cebulę ,paprykę i liść jarmużu. Na patelni rozgrzewamy olej lub masło dodajemy cebulę i paprykę chwilę dusimy. Następnie dodajemy jarmuż i natkę pietruszki mieszamy chwilę jeszcze trzymamy na kuchence. Doprawiamy odrobiną pieprzu.
Kotlety rozbijamy doprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z jednej strony. Póżniej odwracamy krótko podsmażamy od dołu.
Na kotlety nakładamy przygotowane warzywa na górę sypiemy starty na tarce ser. Patelnię przykrywamy pokrywką i chwilę czekamy aż ser się rozpuści.
Podajemy na ciepło. Najlepiej takiego kotleta podajemy z ziemniakami i sałatką.
POLECAM!!!!
Kotlety rozbijamy doprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z jednej strony. Póżniej odwracamy krótko podsmażamy od dołu.
Na kotlety nakładamy przygotowane warzywa na górę sypiemy starty na tarce ser. Patelnię przykrywamy pokrywką i chwilę czekamy aż ser się rozpuści.
Podajemy na ciepło. Najlepiej takiego kotleta podajemy z ziemniakami i sałatką.
POLECAM!!!!
gusia1000