gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Kotlet schabowy pod kołderką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Tak podany kotlet to taka mała odskocznia od tradycyjnie podanego kotleta. Oczywiście taki kotlet podajemy od razu jak ser się rozpuści.

Kotlet schabowy pod kołderką

Składniki:

Kotlet schabowy pod kołderką

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy pod kołderką
Najpierw przygotować warzywa. Kroimy w kostkę cebulę ,paprykę i liść jarmużu. Na patelni rozgrzewamy olej lub masło dodajemy cebulę i paprykę chwilę dusimy. Następnie dodajemy jarmuż i natkę pietruszki mieszamy chwilę jeszcze trzymamy na kuchence. Doprawiamy odrobiną pieprzu.

Kotlety rozbijamy doprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z jednej strony. Póżniej odwracamy krótko podsmażamy od dołu.

Na kotlety nakładamy przygotowane warzywa na górę sypiemy starty na tarce ser. Patelnię przykrywamy pokrywką i chwilę czekamy aż ser się rozpuści.

Podajemy na ciepło. Najlepiej takiego kotleta podajemy z ziemniakami i sałatką.

POLECAM!!!!

Tagi:

mięsa schab