SUPERPRZEPIS

Kotleciki z młodej kapusty

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 9
Kotleciki z młodej kapusty Więcej zdjęć (2)

Kotleciki są bardzo smaczne i pożywne , możemy przyrządzić je na piątkowy obiad . Możemy przyrządzić je z kapusty która została nam z przygotowania gołąbków .

Składniki:

Kotleciki z młodej kapusty

 

  • 1 młoda kapusta

 

  • 2-3 dymki

 

  • pół pęczka koperku

 

 

 

 

 

  • Vegeta

 

  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z młodej kapusty

gotowanie kapusty

Kotleciki z młodej kapusty
Kapustę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.

Kapustę kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, lekko solimy. Gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Mielimy na najgrubszym sitku.

Smażenie cebulek

Kotleciki z młodej kapusty
Dymki drobno kroimy i obsmażamy na oleju .

Dymki kroimy w drobną kostkę i obsmażamy na oleju.

przygotowanie masy

Kotleciki z młodej kapusty
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i doprawiamy do smaku.

Koperek drobno kroimy i dodajemy do kapusty razem z przesmażoną cebulką, jajkami, bułką tartą i mąką pszenną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i Vegetą.

smażenie kotlecików

Kotleciki z młodej kapusty
Formujemy kotleciki i smażymy na złoty kolor.

Formujemy małe owalne kotleciki, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.