Sposób przygotowania:
Kotleciki z młodej kapustygotowanie kapusty
![Kotleciki z młodej kapusty Kotleciki z młodej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kotleciki-z-mlodej-kapusty-357016.jpg)
Kapustę kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, lekko solimy. Gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Mielimy na najgrubszym sitku.
Smażenie cebulek
![Kotleciki z młodej kapusty Kotleciki z młodej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kotleciki-z-mlodej-kapusty-357017.jpg)
Dymki kroimy w drobną kostkę i obsmażamy na oleju.
przygotowanie masy
![Kotleciki z młodej kapusty Kotleciki z młodej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kotleciki-z-mlodej-kapusty-357019.jpg)
Koperek drobno kroimy i dodajemy do kapusty razem z przesmażoną cebulką, jajkami, bułką tartą i mąką pszenną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i Vegetą.
smażenie kotlecików
![Kotleciki z młodej kapusty Kotleciki z młodej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kotleciki-z-mlodej-kapusty-357018.jpg)
Formujemy małe owalne kotleciki, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
karola25