Sposób przygotowania:
Kotleciki z kaszą i kapustą
Kaszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do mięsa dodać kaszę, drobno posiekaną kapustę, pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, czosnek granulowany, przyprawę do mięsa mielonego, zioła prowansalskie, pieprz i przyprawę w płynie. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować owalne kotleciki i kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Kotleciki z obu stron zrumienić. Do zrumienionych kotlecików wlać 2 szklanki wody, dodać kostkę mięsną. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut. Mąkę rozmieszać w 1 szklance zimnej wody. Zagęścić nią sos. Gdyby sos wyszedł zbyt gęsty, dolać więcej wody i zagotować. Sos doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.